Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Maränger | ||
1 dl | Strösocker | |
2 st | Ägg | |
2 dl | Florsocker | |
20 g | Chokladkaka Ljus | |
Glasyr | ||
2 tsk | Vatten | |
2 tsk | Vanillinsocker | |
1 tsk | Strössel | |
2 msk | Kakao | |
2 dl | Florsocker | |
50 g | Smör | |
Chokladmuffins | ||
0,75 dl | Kakao | |
1 dl | Mellanmjölk | |
3 dl | Vetemjöl | |
2 tsk | Bakpulver | |
2 st | Ägg | |
2,5 dl | Strösocker | |
75 g | Smör |
Maränger: värm ugnen till 80 grader varmluft.
Knäck äggen och separera vitan från gulan, vispa äggvitorna till ett fluffigt och hårt skum, gärna med elvisp.
Häll ned strösockret lite i taget och vispa tills smeten är fast och blank.
Sikta florsockret och tillsätt lite i taget under omrörning, blanda ordentligt.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och stryk sedan ut marängen till platta ”spöken”, med hjälp av en sked eller smörkniv. Gör gärna ena kortsidan lite tunnare, då går det enklare att få ned ”spöket” i muffinsen.
Grädda marängerna i 2 timmar, stäng sedan av ugnen och låt marängen vara kvar under eftervärmen i ca 1 timme.
Muffins: värm ugnen till 200 grader varmluft.
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Rör samman vetemjöl med kakao och bakpulver.
Blanda ihop äggsmeten och mjölblandningen med det smälta smöret.
Häll till sist ned mjölken och rör ihop ordentligt.
Fördela smeten i ca 12 muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, testa med provsticka. Låt svalna.
Glasyr: smält smöret och blanda med resterande ingredienser.
Bred ut glasyren på muffinsarna.
Gör ett ”snitt” i varje muffins med hjälp av till exempel en smörkniv. Placera ett spöke i varje muffins. Dekorera gärna med valfritt strössel.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla