Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad salmalax med asiatisk sallad och srirachadressing
Mari Bergman

Grillad salmalax med asiatisk sallad och srirachadressing

40 minEnkelt
733,10 kr
4 portioner 111,20 kr per portion
Att grilla salmalax är otroligt gott! Läs gärna igenom våra tips för bästa resultat. Salmalaxen behöver vara rumstempererad när du lägger den på grillen. För att få den krispiga ytan är det viktigt att grillen är riktigt varm. Tänk på att värmen fortsätter tränga igenom fisken även när du tagit av den från grillen så grilla inte laxen för länge. Salmalax kan ätas rå under hela fiskens hållbarhetstid. Du behöver alltså inte vara rädd för att grilla laxen för lite. Lycka till!

Asiatisk sallad
0,5 stKoriander - färsk
1 stRomansallat
0,5 stGurka
50 gCashewnötter Saltade
0,5 stMynta - färsk
2 stAvokado
50 gTångpärlor Citron
150 gSockerärta Färsk
1 stMango Färsk
75 gSalladslök
Lax
2 tskFänkål Krydda
2 tskChiliflakes
0,5 tskFlingsalt
0,5 stKoriander - färsk
360 gSashimilax
Dressing
2 mskRapsolja
1 tskHonung
0,5 mskFisksås - Asiatisk
0,5 mskJapansk soja
1 mskFärsk ingefära
1 stLime
0,5 stChilipeppar Röd
Srirachadressing
1 mskSriracha
0,5 tskHonung
2 krmSalt
2 mskMajonnäs
0,5 stLime
1 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Lax: Dela salmalaxen i två bitar. Finhacka koriander. Gnid in laxbitarna med koriander, fänkålsfrö, chiliflakes och salt. Låt stå i 15 min.

2

Srirachadressing: Blanda samman creme fraiche, majonnäs, srirachasås, honung och limesaft. Smaka av med lite salt.

3

Asiatisk dressing: Riv ingefära och finhacka chilipeppar. Blanda med rapsolja, fisksås, soja, honung, rivet limeskal och limesaft.

4

Sallad: Strimla salladen och lägg i mitten på ett fat.

5

Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga. Tärna gurkan smått. Strimla sockerärtor och salladslök. Blanda med hälften av dressingen i en skål och fördela över salladen.

6

Skala och skiva mango. Skiva avokado och toppa över salladen.

7

Lax: Grilla salmalaxen snabbt på båda sidor. Laxen ska få en fin grillyta men vara rå inuti.

8

Lägg de två grillade laxbitarna på salladsfatet. Toppa med grovhackade cashewnötter, korianderblad, myntablad och tångpärlor. Ringla över resten av dressingen över laxen. Klicka över srirachadressing eller servera den i en skål vid sidan av.

Bild:

Nurlan Emir