Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kolja | ||
1 msk | Lantbuljong | |
1 st | Schalottenlök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Vatten | |
800 g | Koljafile | |
0,5 st | Lime | |
0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
1 msk | Rapsolja | |
2 st | Salladslök | |
400 ml | Kokosmjölk | |
2 tsk | Fisksås - Asiatisk | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Färsk ingefära | |
Tillbehör | ||
3 dl | Långkornigt Ris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
Kolja: Skala och riv ingefära och vitlök. Skala och finhacka schalottenlöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar.
Hetta upp oljan i en gryta och fräs ingefära, vitlök, schalottenlök, chili och gurkmeja på hög värme under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt därefter kokosmjölk, vatten och buljong. Koka upp och låt småkoka i 5 minuter.
Skölj och strimla salladslöken och skölj och riv limeskal.
Skär fisken i kuber och tillsätt till grytan. Sänk värmen och låt grytan sjuda ca 2-3 min tills fisken är klar. Tillsätt fisksås, limejuice, limeskal och salladslök. Rör om och smaka av.
Servera den kryddiga koljan tillsammans med nykokt ris.
Näringsvärde: 661 kcal, 44 g protein, 29 g fett, 53 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts