Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pumpapuré | ||
0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
3,5 dl | Vatten | |
0,5 st | Lök | |
600 g | Butternutpumpa | |
1 tsk | Salt | |
300 g | Vanliga morötter | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Citron | |
1 msk | Färsk ingefära | |
Tillbehör | ||
70 g | Färsk bladspenat | |
150 g | Fetaost | |
400 g | Färsk pasta | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
50 g | Pumpakärnor |
Koka upp saltat vatten till pastan.
Pumpapuré: Skär bort skalet från pumpan, kärna ur och skär den i bitar om 2 cm. Skala och slanta morötterna. Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och grovhacka chilin.
Hetta upp olja i en kastrull och fräs allting under omrörning ca 2-3 min. Tillsätt vatten, salt och peppar och låt grönsakerna puttra under lock ca 10 min och sedan utan lock i 5 min.
Mixa grönsakerna till en puré med hjälp av en stavmixer. Tillsätt saft och skal från ½ citron och smaka av. Krydda ev med mer salt och peppar.
Tillbehör: Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Skölj spenat och skölj och grovhacka persilja.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med pumpapuré och spenat. Lägg upp på ett fat och strö över fetaost, pumpafrön och persilja. Servera meddetsamma.
Näringsvärde: 555 kcal, 21 g protein, 20 g fett, 68 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1