Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Baguette | |
0,5 st | Isbergssallat | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 dl | Surkål | |
0,5 st | Gurka | |
Gryta | ||
4 dl | Vatten | |
1 tsk | Strösocker | |
1 st | Gul lök | |
300 g | Vegetarisk Färs | |
2 tsk | Curry | |
300 g | Vanliga morötter | |
2 msk | Olivolja | |
390 g | Kikärtor Kokta | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2,5 tsk | Spiskummin | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Tomatpuré | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Rökt paprikapulver | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
390 g | Krossade Tomater | |
0,5 tsk | Salt |
Gryta: Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Skala och skär morötterna i slantar.
Hetta upp en stor kastrull med olivoljan och fräs lök, vitlök, ingefära och morötter utan att de tar färg. Tillsätt färsen, krossade tomater, vatten, tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, curry, socker, buljong, salt och peppar. Blanda runt ordentligt och låt grytan puttra på svag värme under lock ca 10 min.
Tillbehör: Skölj sallad och gurka och skär i mindre bitar. Lägg upp i en skål. Servera grytan tillsammans med surkål en klick crème fraiche, varmt bröd och sallad.
Näringsvärde:Kcal: 548, Protein: 24 g, Fett: 18 g, Kolhydrater: 68 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt