Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling- och tomattacos med Mutti Polpa Datterini

Kyckling- och tomattacos med Mutti Polpa Datterini

30 minEnkelt
325,95 kr
4 portioner46,56 kr per portion
I denna mexikanskinspirerade rätt balanseras på ett perfekt sätt den naturligt sötman av 100 % italienska Mutti Polpa Datterini-tomater mot den kryddiga chilin. Wow-effekt garanterad! När du lagar mat med kvalitetsingredienser behöver du inte mycket för att skapa en maträtt som alla minns.

Till servering
2 dlGräddfil
1 stKoriander - färsk
300 gTortilla
1 stLime
Kycklingfyllning
6 stPaprika
1 tskSalt Fint
4 mskVitlökspulver
8 mskOlivolja
4 mskChilipulver
4 stRödlök
4 mskSpiskummin
4 mskTorkad oregano
0,5 tskSvartpeppar Malen
4 mskPaprikakrydda
400 gFärsk kycklingfilé
800 gKrossade Tomater
Instruktioner
1

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Skiva lök och paprika (välj gärna paprika i flera olika färger) tunt.

2

Lägg kyckling, lök och paprika i en djup ugnsform, ringla över olivolja, strö över kryddor och blanda väl. Baka i ugn i 10 minuter.

3

Tillsätt sedan Mutti Polpa Datterini till blandningen i formen, krydda med salt och peppar, täck med folie och grädda i ytterligare 25 minuter.

4

Servera med lite tortillabröd, gräddfil, skivad färsk lime och garnera med koriander på toppen.

Recept och

Bild:

Mutti