Gå vidare till huvudinnehåll
Mjölkfria pannkakor
Jannica Dahlin & Andrea Kondisz

Mjölkfria pannkakor

45 minEnkelt
237,30 kr
1 portion 56,46 kr per portion
Härliga pannkakor gjorda på havredryck istället för mjölk och som serveras med vispad havregrädde och sylt. Ljuvligt gott och helt mjölkfritt! Receptet ger 6-8 pannkakor.

Tillbehör
2 dlVäxtbaserad Visp
2 dlHallonsylt
Pannkakor
2,5 dlVetemjöl
25 gMargarin Mjölkfritt
1,5 dlMineralvatten
3 stÄgg
0,5 tskSalt
4 dlHavredryck Naturell
1 mskVaniljsocker
Instruktioner
1

Pannkakor: Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa ner havredrycken lite i taget och vispa ordentligt så att smeten inte klumpar sig.

2

Tillsätt ett ägg i taget i smeten och låt smeten vila i ca 20 min i kylen.

3

Tillbehör: Vispa upp havregrädden i en vid skål, förvara sedan i kylen till servering.

4

Pannkakor: Vispa ner det kalla mineralvattnet i pannkakssmeten.

5

Stek pannkakorna i en klick mjölkfritt margarin.

6

Servera pannkakorna med den uppvispade havregrädden och hallonsylt.

Bild:

Nurlan Emir