Gå vidare till huvudinnehåll
Skinkschnitzel med kronärtskockspotatis
Mari Bergman

Skinkschnitzel med kronärtskockspotatis

30 minEnkelt
284,20 kr
4 portioner 44,25 kr per portion
Kronärtskockan ger potatisen ett extra lyft och underbar smak. Enkel och snabb husmanskost, både till helg och vardag.

Kronärtskockspotatis
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGul lök
2 mskKapris
800 gPotatis
0,5 stPersilja - färsk
290 gMarinerad Kronärtskocka
0,5 tskSalt
0,5 stCitron
Skinkschnitzel
600 gFläskkotlett
1 mskOlivolja, Extra Virgin
0,5 tskSalt
0,5 tskSvartpeppar Malen
1 mskSmör
Instruktioner
1

Kronärtskockspotatis: Skala och koka potatisen i saltat vatten.

2

Skala och finhacka löken och skölj och finhacka persiljan. Lägg i en bunke och tillsätt kronärtskockorna med oljan, kapris, citronskal och citronsaft.

3

Skinkschnitzel: Skär fläskkotletten i 8 skivor, ca 1 cm tjocka. Lägg varje köttskiva i en plastpåse på en skärbräda och banka ut dem tunt med en köttklubba eller baksidan av en tung kastrull. Salta och peppra på båda sidor.

4

Kronärtskockspotatis: Häll av potatisvattnet och låt potatisen svalna något. Skär dem sedan i klyftor och tillsätt till kronärtskocksblandningen. Smaka av med salt och peppar.

5

Skinkschnitzel: Hetta upp lite olja och smör och stek köttskivorna på medelhög värme ca 2 minuter på varje sida tills de är helt genomstekta.

Servera skinkschnitzlarna tillsammans med kronärtskockspotatisen.

Näringsvärde: Kcal: 493, Protein: 36 g, Fett: 22 g, Kolhydrater: 35 g.

Bild:

Sanna Livijn Wexell