Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chicken Tikka Masala | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
120 g | Röd Paprika | |
3 msk | Tomatpuré | |
0,5 st | Purjolök | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 msk | Smör | |
2 dl | Matlagningsgrädde | |
1 msk | Garam Masala | |
Till servering | ||
4 dl | Jasminris | |
1 tsk | Torkad gurkmeja | |
10 g | Kanel Hel | |
Raita | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gurka | |
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Mynta - torkad |
Börja med Raitan. Skölj och riv gurkan. Pressa ut överflödigt vatten och blanda ihop gurkrivet med yoghurt, pressad vitlök, mynta och honung. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Koka riset enligt anvisning, men tillsätt även gurkmeja och kanelstång.
Hacka löken och vitlöken. Kärna ur och dela paprikan i bitar. Skala och riv ingefäran. Hetta upp en panna med smör och bryn kycklingen i några minuter på varje sida. Tillsätt grönsakerna och kryddorna och låt fräsa ytterligare någon minut. Häll på grädde och tomatpuré. Låt puttra ca 5 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Servera kycklingen med det vackra riset och den svalkande raitan!
Denna indiska rätt serveras över hela världen i otaliga varianter och lustigt nog sägs det att den faktiskt uppfanns i England!
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria