Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Brownie | ||
1 tsk | Vaniljsocker | |
48 g | After Eight | |
1,75 dl | Vetemjöl | |
1,5 dl | Kakao | |
150 g | Mat & Bak Smör Osaltat | |
2 st | Ägg | |
2,75 dl | Strösocker | |
0,5 tsk | Salt | |
Glasyr | ||
150 g | Mörk Blockchoklad | |
32 g | After Eight | |
1,25 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 160 grader.
Smält After Eight chokladen i micro eller över vattenbad.
Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
Tillsätt strösocker, kakao, After Eight, salt, vaniljsocker och blanda ihop. Vispa ner ett ägg i taget.
Blanda ner mjölet och vispa ihop till en smet.
Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren
Glasyr: Värm upp grädden och dra bort från plattan precis innan den börjat koka upp och häll den över chokladen.
Blanda försiktigt med slickepott eller träslev tills all choklad smält helt.
Plasta in skålen och låt den vila i kylskåpet tills den fått en bredbar konsistens och täck sedan din brownie med den.
Bild:
Camilla Hamid
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket