Gå vidare till huvudinnehåll
Entrecôte med rödvinskokt svamp och rotfruksmos
Mia Troberg

Entrecôte med rödvinskokt svamp och rotfruksmos

40 minEnkelt
538,75 kr
4 portioner 74,50 kr per portion
En rejäl biff med rotfruktsmos och en ljuvlig rödvinsås.

Rödvinssås med champinjoner
200 gFärska champinjoner
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskSmör
2 stSchalottenlök
1 dlVatten
2 mskOxfond
2 tskMajsstärkelse
2 krmSalt
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskTimjan - torkad
3 dlRött matlagningsvin
2 mskSmör
500 gEntrecote
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
Rotfruktsmos
2,5 dlVatten
1 krmSalt
1 mskGrönsaksfond
3 stPalsternacka
500 gRotselleri
4 stPotatis för Mos
1 mskSmör
Instruktioner
1

Gör mos och sås först för biffarna går fort att laga.

2

Skala potatis och rotsaker och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten och buljongtärning, salta lätt och koka tills allt är mjukt. Häll av vattnet men spara lite till moset. Stöt rotsakerna tillsammans med smör och lite salt eller mixa i matberedaren, späd med lite av kokspadet.

3

Hacka löken och vitlöken. Skär svampen i bitar och fräs lök och svamp i smör. Tillsätt timjan, peppar och salt. Häll på vin, vatten och fond. Låt koka ihop. Red med såsredning. Du kan eventuellt smaka av med en gnutta farinsocker om du tycker såsen är för syrlig.

4

Stek biffarna i smör några minuter per sida. Salta och peppra. Servera med rotfruktsmos och den rödvinskokta svampen.

Rekvisista: La Shelf

Näringsvärde: Kalorier: 452 kcal, Kolhydrater: 16 g, Protein: 28 g, Fett: 25 g

Bild:

Stefan Mattsson