Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsallad | ||
1 krm | Salt | |
2 tsk | Olivolja | |
0,5 tsk | Basilika - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
250 g | Körsbärstomater | |
Kyckling | ||
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
600 g | Kyckling Minutfilé | |
1 tsk | Rosmarin - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Potatisgratäng | ||
800 g | Potatisgratäng |
Värm ugnen till 200 grader.
Tillaga potatisgratängen enligt anvisning på förpackningen.
Tomatsallad: Skölj och halvera tomaterna och lägg i en skål. Tillsätt olja, balsamvinäger och basilika. Smaka av med lite salt och peppar.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med rosmarin, salt och peppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn filéerna ca 3 min på båda sidor på medelhög värme. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Servera kycklingen tillsammans med potatisgratäng och tomatsallad.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla