Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
500 g | Laxfilé | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 st | Gurka | |
1,5 st | Rödlök | |
1 st | Dill - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
2 dl | Hirs | |
1,5 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
Senapskräm | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Senap Skånsk | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning |
Hirs: Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Koka hirsen i ca 5 min. Sila sedan av hirsen och spola den kall genom en sil.
Skala och finhacka rödlöken. Skölj, kärna ur och tärna gurkan smått. Skölj och finhacka dillen. Blanda den kalla hirsen med lök, gurka och dill. Tillsätt olja, pressa över citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Senapskräm: Blanda ihop yoghurt med senap i en skål och smaka av med salt och peppar.
Lax: Salta och peppra laxfiléerna på båda sidor. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek filéerna på båda sidor så att de får en fin krispig stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.Servera laxen med den dilliga hirsen och senapskräm.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: Kcal: 550, Fett: 30 g, Protein: 35 g, Kolhydrater: 34 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt