Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Vaniljsocker | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Pärlsocker | |
125 g | Smör | |
0,5 tsk | Bakpulver | |
2 msk | Kakao | |
1,25 dl | Strösocker | |
1 st | Ägg |
Sätt ugnen på 200 grader. Låt smöret bli rumstempererat.
Tärna smöret och blanda med socker i en bunke. Vispa ihop smöret och sockret med en elvisp.
Blanda ihop kakao, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke.
Tillsätt mjölblandningen till smöret och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 3 lika stora delar och forma dem till längder, ca 15 cm långa. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
Platta till längderna med hjälp av en gaffel, pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda chokladsnittarna i 200 grader ca 15 min. När kakorna svalnat lite, skär i 3 cm sneda bitar.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla