Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
750 g | Oxfilé | |
800 g | Potatis | |
50 g | Smör | |
4 msk | Rapsolja | |
2 st | Ägg | |
2 st | Gul lök |
Skala potatisen och skär den i centimeterstora tärningar. Råstek potatistärningarna i hälften av oljan och smöret i en stor stekpanna. Ställ åt sidan och håll potatisen varm. Skär köttet i lika stora tärningar som poatisen och skala och finhacka löken. Fräs resten av oljan och smöret i stekpannan.Lägg i köttet och sedan löken. Rör inte om direkt utan låt köttet och löken vara tills pannan har fått upp värmen igen. Först då rör du om hastigt - då blir allt perfekt stekt. Salta och peppra. Servera direkt som här med en äggula i snapsglas.
Bild:
Martin Löf
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla