Gå vidare till huvudinnehåll
Zucchinibiffar med fetaostdipp och varm kålsallad
Mari Bergman

Zucchinibiffar med fetaostdipp och varm kålsallad

45 minEnkelt
360,35 kr
4 portioner38,45 kr per portion
Goda vegetariska biffar med matig kålsallad och smakrik dipp. Lika gott till lunch som till middag. Dippen går utmärkt att förbereda och förvara i kylen.

Kålsallad
125 gGrönkål
150 gRaw slaw
0,5 tskChiliflakes
0,5 mskOlivolja
2 krmSalt Fint
1 dlQuinoa
500 gBrysselkål
Zucchinibiffar
1 stGul lök
1 stMynta - färsk
2 dlVetemjöl
2 stZucchini
1 tskBakpulver
3 stÄgg
0,5 stPersilja - färsk
1 tskSalt Fint
3 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
Fetaostdipp
2 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSalt Fint
1 tskHonung
0,5 mskChilisås
75 gFetaost
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Kålsallad: Koka gryn enligt anvisning på förpackningen. Sila sedan av grynen och spola dem i kallt vatten.

3

Zucchinibiffar: Riv zucchini grovt på ett rivjärn. Lägg zucchinirivet i en sil och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

4

Skala och finhacka lök. Finhacka mynta och persilja.

5

Blanda samman zucchini, lök, mynta och persilja i en skål. Tillsätt bakpulver, mjöl, salt och peppar och blanda om. Knäck i ägg och vänd runt ordentligt.

6

Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek ca 4 zucchinibiffar i taget 4 min/sida. Lägg över biffarna på en ugnsplåt och förvara i ugnen medan du steker resterande biffar.

7

Fetaostdipp: Mixa ihop yoghurt, fetaost, chilisås och honung till en dipp. Smaka av med salt.

8

Kålsallad: Skölj brysselkålen och ta eventuellt bort det yttersta lagret. Dela brysselkålen på mitten. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brysselkålen med chiliflakes och salt i ca 2-3 min. Tillsätt grönkål och fräs ytterligare 1 min.

9

Blanda den stekta kålen med kokta gryn och raw slaw i en skål.

10

Servera zucchinibiffarna med den varma kålsalladen och fetaostdipp.

Näringsvärde: 602 kcal, 25 g protein, 25 g fett, 62 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir