Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Pappardelle | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Smör | |
2 dl | Vispgrädde | |
140 g | Gul lök | |
3 klyfta | Vitlök Färsk | |
150 g | Parmesanost | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 tsk | Salt | |
200 g | Kantareller Konserv | |
70 g | Färsk bladspenat |
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Rensa kantarellerna från jord om dom är färska, låt annars vätskan rinna ur om dom är konserverade. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och kantareller på medelvärme i ca 5 min. Slå på grädde och låt det koka ihop. Tillsätt sköljd spenat och hackad persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Sila av pastan och blanda med kantarellsåsen. Servera med riven ost.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1