Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
3 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Västerbottensost | |
4 st | Ägg | |
0,5 tsk | Salt | |
Pajdeg | ||
125 g | Smör | |
1 msk | Vatten | |
3 dl | Vetemjöl |
Värm ugnen till 200 grader.
Pajdeg: Blanda ihop mjölet med smöret till en grynig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 20 min om tid finns. Förgrädda ca 10 min.
Fyllning: Blanda ihop ägg, grädde, riven västerbottensost, salt och peppar i en bunke. Häll äggstanningen i det förgräddade pajskalet. Sätt in i ugnen i ca 20-30 min beroende på ugn.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla