Gå vidare till huvudinnehåll
Västerbottenspaj
Mari Bergman

Västerbottenspaj

45 minEnkelt
120,85 kr
8 portioner 10,56 kr per portion
En god klassisk Västerbottenspaj passar till så mycket. Påskbuffén, sommarfesten eller som en huvudrätt med en god sallad som tillbehör.

Fyllning
3 dlVispgrädde
1 krmSvartpeppar Malen
150 gVästerbottensost
4 stÄgg
0,5 tskSalt
Pajdeg
125 gSmör
1 mskVatten
3 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Pajdeg: Blanda ihop mjölet med smöret till en grynig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 20 min om tid finns. Förgrädda ca 10 min.

3

Fyllning: Blanda ihop ägg, grädde, riven västerbottensost, salt och peppar i en bunke. Häll äggstanningen i det förgräddade pajskalet. Sätt in i ugnen i ca 20-30 min beroende på ugn.

Bild:

Linnea Swärd