Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Blandfärs | |
1 st | Ägg | |
2 msk | Sirap Ljus | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsk | Salt | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
2 msk | Smör | |
2 dl | Långkornigt Ris | |
500 g | Spetskål |
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Skär bort roten från spetskålen, plocka 8-10 blad och låt sjuda ett par minuter i saltat vatten.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop färsen med grädde, ägg, avsvalnat ris och kryddor till en jämn smet.
Fördela färsblandningen på kålbladen och vik försiktigt ihop till dolmar.
Värm en stekpanna med smör och stek kåldolmarna runt om så att kålen får lite färg. Lägg sedan över kåldolmarna i en ugnsfast form, ringla över lite sirap och stek färdigt i ugn i ca 30-35 minuter.
Servera tillsammans med kokt potatis, skysås eller gräddsås, rårörda lingon och inlagd gurka.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla