Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
6 msk | Olivolja | |
1 dl | Pistagenötter | |
500 g | Burrata | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Lantbröd | |
2 tsk | Flingsalt | |
200 g | Körsbärstomater |
Riv burratan i mindre bitar och lägg på ett fat. Dela tomaterna på mitten och lägg dem på fatet. Skala och hacka pistaschnötterna grovt och häll över dem. Ringla över olivoljan, dra några varv med pepparkvarnen och smula över flingsaltet.
Skiva brödet och servera vid sidan om, det kan man ha att suga upp olja och resterna från osten och tomaterna med.
Tänk på: Förvara inte tomaterna i kylen, kalla tomater smakar nästan ingenting!
Receptet kommer från boken ”Fest på 30 minuter” som är skriven av Jessica Frej. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Johanna Åkerberg Kassel.
Bild:
Johanna Åkerberg Kassel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt