Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vitlökssås | ||
1 dl | Majonnäs | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
3 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
2 msk | Jalapeno Konserverad | |
500 g | Blomkål Fryst | |
4 st | Libabröd | |
225 g | Granatäpplekärnor | |
270 g | Inlagd gurka | |
1 st | Rödlök | |
4 st | Tomater | |
600 g | Falafel | |
150 g | Fetaost | |
100 g | Mynta - färsk, (1 dl) | |
0,5 st | Isbergssallat |
Tina det frysta blomkålsriset och den frysta falafeln i kylskåpet över dagen eller i rumstemperatur ca 1 timme innan servering. Tina även de frysta granatäppelkärnorna.
Vitlökssås: Blanda yoghurt och majonnäs i en skål.
Pressa i vitlöksklyftorna och smaka av med lite salt.
Finhacka tomater, isbergssallad, rödlök och hamburgergurka.
Hacka myntabladen grovt.
Servering: Smeta ut ett par matskedar vitlökssås på varje bröd. Vill du ha lite hetta slänger du på ett par jalapenos. Lägg på falafeln, de finhackade grönsakerna och lite blomkålsris. Gillar du hamburgergurka kan du ta någon extra skiva. Toppa med smulad fetaost, ett par matskedar granatäpplekärnor och sist grovhackade myntablad.
Vik ihop till en rulle.
Dags att hugga in!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt