Gå vidare till huvudinnehåll
Italienska fläskkotletter i gräddig salviasås

Italienska fläskkotletter i gräddig salviasås

30 minEnkelt
287,65 kr
4 portioner51,65 kr per portion
Saftigt kött med kokt potatis och en gräddig salviasås som är ett roligt alternativ till den klassiska gräddsåsen. Låt det väl smaka!

Tillbehör
800 gPotatis Fast
1 tskVit balsamvinäger
1 tskOlivolja
3 stVanliga Tomater
125 gSockerärta Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt Fint
Fläskkotletter
0,5 stSalvia - färsk
2 krmSvartpeppar Malen
1 gVitlök Vanlig
1 mskSmör
0,5 mskKöttbuljong
0,5 tskSalt Fint
800 gFläskkotlett
1,5 dlVispgrädde
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.

2

Tillbehör: Skölj och skiva tomaterna tunt. Skölj och skär sockerärtorna på längden. Fördela tomaterna på ett fat och lägg sockerärtorna över. Ringla över lite olja och vinäger och en nypa salt och svartpeppar.

3

Fläskkotletter: Skär fläskkotletten i skivor (ta inte bort fettet). Skala och finhacka vitlöken och finhacka salvian. Gnid in kotletterna med vitlök och salvia. Krydda med en nypa salt och peppar på båda sidor.

4

Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek kotletterna på båda sidor tills de har fått fin färg. Slå på grädde och köttfond och låt det koka ihop några minuter.

Servera de italienska fläskkotletterna med kokt eller pressad potatis och tomat- och sockerärtssalladen.

Näringsvärde: 629 KCAL 46 G PROTEIN 32 G FETT 37 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd