Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Glass | ||
2 krm | Hushållsfärg Grön | |
397 g | Kondenserad mjölk | |
40 g | After Eight | |
5 dl | Vispgrädde | |
Cookies | ||
0,5 dl | Strösocker | |
3 dl | Vetemjöl | |
1 st | Ägg | |
75 g | Vit Blockchoklad | |
115 g | Mat & Bak Smör Osaltat | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
75 g | Mörk Blockchoklad | |
0,5 tsk | Bikarbonat | |
1 tsk | Majsstärkelse | |
1 dl | Farinsocker |
Glass: Vispa grädden till mjuka toppar och vänd sedan ner den kondenserade mjölken tills allt blandats ihop ordentligt.
Hacka After Eight chokladen grovt och tillsätt till smeten. Blanda väl.
Häll över smeten i en passande behållare, en avlång brödform brukar passa bra. Ställ i frysen i minst 6 h.
Cookies: Se till att alla ingredienserna är rumsvarma innan du börjar. Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet.
Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker och vispa till en jämn smet.
Blanda ihop resterande ingredienser i en separat skål. Sikta sedan ner dem med smörsmeten och vänd försiktigt med en slickepott. Blanda inte för länge, då finns det risk att chokladbitarna smälter och det vill vi inte! Ställ sedan skålen i kylskåpet i ca 30 minuter.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Klicka ut små bollar med mycket mellanrum mellan varandra på bakplåten. Räcker inte en plåt är det bättre att ta en till.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Kakorna ska bara få lite färg längs kanterna.
Låt kakorna svalna på galler och ställ dem sedan i kylskåp på en tallrik.
Lägg ca 0,5 dl glass mellan två stycken kakor.
Bild:
Camilla Hamid
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket