Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingfräs med thaibasilika
Mari Bergman

Kycklingfräs med thaibasilika

15 minEnkelt
358,25 kr
4 portioner 49,29 kr per portion
Snabb och lättlagad asiatisk middag med kycklingfärs. Det går även att laga denna rätt på nöt, fläsk eller vegetarisk färs. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
1 stLime
500 gKycklingfärs
4 stÄgg
1 stChilipeppar Röd
1 stThaibasilika
Från ditt skafferi
2 mskJapansk soja
2 mskRapsolja
2 dlBasmatiris
0,5 mskRåsocker Strö
4 klyftaVitlök Vanlig
1 mskFisksås - Asiatisk
Instruktioner
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Finhacka hälften av chilipepparn och strimla resten. Finhacka hälften av thaibasilikan, spara resten till topping. Skala och riv vitlök.

3

Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs kycklingfärsen med den finhackade chilin, thaibasilika och vitlök tills färsen är ordentligt genomstekt.

4

Tillsätt råsocker, japansk soja och fisksås till färsen och låt det fräsa samman. Sänk värmen.

5

Stek äggen i lite olja i en stekpanna vid sidan av. Skär limen i klyftor.

6

Lägg upp ris och kycklingfräs på tallrikar och toppa med stekt ägg, skivad chili, thaibasilikblad och limeklyftor. Ät och njut!

Bild:

Lina Eriksson