Gå vidare till huvudinnehåll
Aloo gobi med ris
Mari Bergman

Aloo gobi med ris

30 minMedel
246,50 kr
4 portioner 34,24 kr per portion
Aloo gobi är en smakrik indisk gryta som baseras på blomkål och potatis (aloo gobi betyder just "potatis" "blomkål"). Den här vegetariska grytan håller sig bra i kylen ca 3-4 dagar och går även att frysa in. CO2e/portion: 0,39 Se alla våra klimatberäknade recept här.

Tillbehör
0,5 stMynta - färsk
1 dlYoghurt för Matlagning
3 dlBasmatiris
Aloo gobi
2 dlVatten
1 tskTorkad gurkmeja
800 gBlomkål Färsk
1 krmSalt
2 mskRapsolja
1 mskHonung Flytande
1 mskSmör
1 mskTomatpuré
0,5 mskKoriander - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
500 gPotatis Fast
1 stGul lök
1 mskFärsk ingefära
4 klyftaVitlök Vanlig
1 mskSpiskummin
1 stLime
400 mlKokosmjölk
380 gKikärtor Kokta
2 tskKardemumma Mald
Instruktioner
1

Aloo gobi: Dela blomkålen i buketter. Skala och skär potatisen i kvartar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv ingefära och vitlök.

2

Hetta upp olja och smör i en stor kastrull eller stekpanna och fräs blomkål, potatis, lök, vitlök och ingefära tillsammans med spiskummin, koriander, kardemumma och gurkmeja på medelvärme i ca 3-4 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 30 sek under omrörning.

3

Tillsätt vatten, kokosmjölk, honung och avrunna kikärtor. Koka under lock i ca 20 min. Rör om då och då.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Aloo gobi: Smaka av grytan med rivet limeskal, limesaft, salt och peppar.

6

Ringla yoghurt över grytan och toppa med myntablad. Servera med nykokt ris.

Näringsvärde: 854 kcal, 21 g protein, 39 g fett, 99 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir