Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta med tomatsås och burrata
Barilla

Pasta med tomatsås och burrata

30 minEnkelt
215,25 kr
4 portioner 41,29 kr per portion
En god klassisk pasta med tomatsås ihop med krämig och len burrata är en enkel vardagsrätt på få ingredienser. Det här är en perfekt rätt när middagen ska vara snabblagad, vegetarisk och med mycket smak!

Topping
100 gKörsbärstomater
0,5 stBasilika - färsk
200 gBurrata
4 mskOlivolja
1 tskStrösocker
400 gTortiglioni
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskTomatpuré
3 klyftaVitlök
800 gHela Tomater Konserverade
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Se till att spara 2-3 dl pastavatten.

2

Gör tomatsåsen under tiden. Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlöken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en kort stund. Häll i tomaterna. Koka upp och låt småputtra i ca 10 min under omrörning. Smaka av med salt, svartpeppar och socker. Har tomatsåsen för hög syra, ha i mer socker.

3

Vänd ner pastan i såsen. Häll i pastavatten och rör om.

4

Servera tortiglioni med burrata, halverade körsbärstomater och färsk basilika. Njut!

Recept av Diadonna för Barilla Al Bronzo