Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
150 g | Fetaost | |
65 g | Machesallat | |
1 st | Gurka | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
380 g | Gröna Linser Förkokta | |
Sås | ||
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
På plåt | ||
200 g | Morötter | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
700 g | Potatis Fast | |
3 msk | Olivolja | |
2 st | Fänkål Färsk | |
1 st | Citron - Eko | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1 st | Rödlök |
Värm ugnen till 200 grader.
På plåt: Skala morötter, lök och vitlök. Skölj potatis. Skär potatis, morötter och lök i klyftor. Skiva fänkålen och grovhacka vitlöken. Blanda samman alla grönsaker med olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Halvera citronen och lägg citronhalvorna på plåten med snittytan upp. Rosta i ugnen i ca 35 min.
Topping: Sila av linserna och spola i kallt vatten. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Grovhacka persiljan.
Sås: Blanda creme fraiche med finhackad persilja, honung och olja. Smaka av såsen med salt och peppar.
På plåt: Ta ut de rostade grönsakerna och strö över linser och smula över fetaost. Sätt in i ugnen i ytterligare 5 min så att osten smälter en aning.
Ta ut plåten och toppa de rostade grönsakerna med machesallad, gurka och persilja vid servering. Servera såsen vid sidan av.
Näringsvärde: 629 kcal, 17 g protein, 37 g fett, 52 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel