Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig tryffelrisotto med krispig svamp
Mari Bergman

Krämig tryffelrisotto med krispig svamp

30 minEnkelt
318,65 kr
4 portioner 40,08 kr per portion
En lättlagad risotto smaksatt med tryffel toppad med god ostronskivling. Passar lika bra till vardag som till helg!

Sallad
65 gRuccolasallat
Risotto
1 lVatten
2 tskTryffelolja
2 dlVitt vin
1 mskOlivolja
2 mskGrönsaksbuljong
300 gArborioris
1 krmSalt
50 gSmör
1 krmSvartpeppar Malen
75 gParmesanost
Svamp
2 mskSmör
2 klyftaVitlök Vanlig
200 gOstronskivling
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Risotto: Koka upp vatten och buljong i en kastrull och håll buljongvattnet varmt.

2

Hetta upp olja i en bred kastrull/stekpanna. Tillsätt risottoriset och fräs under omrörning tills riset blir blankt. Tillsätt vitt vin och låt vinet koka in i riset. Tillsätt ca 2 dl buljong åt gången och rör sakta tills all vätska absorberats innan ny buljong hälls på. Rör ofta så att den rätta krämigheten kommer fram.

3

Riv osten fint på ett rivjärn och lägg åt sidan.

4

Svamp: Dela svampen i mindre bitar. Skala och riv vitlök och finhacka persiljan. Hetta upp smör i en ny stekpanna och stek svampen med vitlök och hälften av persiljan så att svampen blir krispig. Smaka av med salt och peppar.

5

Risotto: Tillsätt riven ost och smör till risotton, blanda om väl och smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Lägg upp risotton på tallrikar och toppa med den krispiga svampen och resten av persiljan. Servera med ruccolasallad vid sidan av.

Näringsvärde: 523 kcal, 16 g protein, 21 g fett, 71 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir