Gå vidare till huvudinnehåll
Laxbiffar med mandelpotatismos
Mari Bergman

Laxbiffar med mandelpotatismos

30 minEnkelt
371,80 kr
4 portioner 80,16 kr per portion
Middag på endast fem huvudingredienser! Prova våra smakrika laxbiffar med potatismos och haricots verts. Lättlagat och gott när det är som bäst! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 stÄgg
50 gSmör
1,5 tskVitvinsvinäger
1 krmSalt
Köp hem
600 gFärsk laxfilé
800 gMandelpotatis
150 gHaricot Verts Färsk
3 dlVispgrädde
1 stDill - färsk
Instruktioner
1

Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

2

Skär laxfilén i mindre bitar. Mixa laxen i en matberedare tillsammans med ägget. Tillsätt 0.75 dl grädde lite i taget medan du mixar. Mixa till en slät färs. Lägg laxfärsen i en skål och tillsätt finhackad dill, vitvinsvinäger, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.

3

Forma ca 8-10 laxbiffar och stek dem i smör i en varm panna i ca 4-5 min/sida.

4

Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt smör och ca 2 dl grädde till potatisen. Vispa samman till ett mos. Smaka av moset med salt och peppar.

5

Koka haricots vertsen i saltat vatten i ca 2 min. Sila av vattnet och tillsätt en nypa salt till bönorna.

6

Servera laxbiffarna med mandelpotatismos och haricots verts.

Bild:

Nurlan Emir