Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
5 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Chiliflakes | |
4 msk | Japansk soja | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
2 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Färsk ingefära | |
Köp hem | ||
200 g | Glasnudlar | |
1 st | Mynta - färsk | |
100 g | Jordnötter Rostade | |
300 g | Raw slaw | |
800 g | Ryggbiff |
Salta och peppra köttet ordentligt på båda sidor.
Tillred glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola nudlarna kalla och blanda med raw slaw i en skål. Grovhacka jordnötterna.
Mixa samman riven ingefära, 0.5 kruka mynta, chiliflakes, japansk soja, vitvinsvinäger och rapsolja till en dressing.
Hetta upp en stekpanna/grillpanna med smör och stek köttet på hög värme ca 1-2 min/sida. Ös smöret i pannan över köttet medan det steks. Sänk värmen och låt köttet steka klart. Lyft över köttet på en skärbräda och låt det vila i 2 min innan du skär det i skivor.
Ta fram fyra halvdjupa tallrikar och fördela nudelblandningen i botten. Toppa med skivad biff, jordnötter och myntablad. Ringla över dressingen. Ät och njut!
Bild:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria