Gå vidare till huvudinnehåll
Köttbullar i tikka masalasås
Mari Bergman

Köttbullar i tikka masalasås

30 minEnkelt
321,35 kr
4 portioner 48,10 kr per portion
Snabblagade köttbullar av lammfärs i god och smakrik tikka masalasås. Servera med couscous och syrliga granatäppelkärnor. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 tskSpiskummin
1 tskSalt
1 mskRapsolja
1 krmSvartpeppar
1 dlVatten
Köp hem
1 stGranatäpple
4 dlCouscous
300 gSpicy Tikka Masala Sauce
500 gLammfärs
1 stMynta - färsk
Instruktioner
1

Blanda lammfärsen i en bunke med salt, spiskummin, svartpeppar och 0.5 kruka finhackad mynta. Blanda väl och forma köttbullar med vattensköljda händer.

2

Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Tillsätt tikka masalasåsen och vatten och låt köttbullarna sjuda i såsen i ca 10 min.

3

Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

4

Pilla ur granatäppelkärnor och finhacka resten av myntan.

5

Lägg upp couscousen på ett fat. Strö över granatäppelkärnorna och myntan och servera till köttbullarna.