Gå vidare till huvudinnehåll
Nduja på grillat bröd med burrata och gremolata
Mari Bergman

Nduja på grillat bröd med burrata och gremolata

20 minEnkelt
Nduja är en bredbar kryddig salamipasta som passar perfekt på stekt bröd som i detta recept. Den är även god i pasta och på pizzan. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
400 gBurrata
4 skivaSurdegsbröd
1 stPersilja - färsk
90 gNduja
1 stCitron - Eko
Från ditt skafferi
4 krmFlingsalt
4 mskSmör
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Ta ut burratan och låt den bli rumstempererad.

2

Finhacka persiljan och riv citronskal. Blanda samman i en liten skål.

3

Skär brödet i 4 skivor och stek krispiga i smör på båda sidor i en stekpanna. Lägg över bröden på tallrikar.

4

Hetta upp olja i stekpannan och fräs ndujan i ca 1-2 minuter under omrörning.

5

Fördela 2/3 av den stekta ndujan på bröden. Toppa med burrata och resten av ndujan. Strö persiljeblandningen och lite flingsalt över och servera meddetsamma.

Bild:

Susanna Blåvarg

203,70 kr
4 portioner • 37,74 kr per portion
Granarolo Burrata 125g Granarolo
63,90 kr

255,60 kr /kg


Pågen Levain
37,95 kr

58,38 kr /kg


Persilja Kruka EKO Klass1 Sverige

1 Persilja Kruka EKO Klass1

Extrapris
Sverige, 1 st
21,95 kr

21,95 kr /st


Salumificio Monteporo Nduja
69,95 kr

777,22 kr /kg


Citron EKO Klass1 Spanien

1 Citron EKO Klass1

3 för 27 kr
Spanien, 160 g
9,95 kr

62,19 kr /kg


Garant Flingsalt

1 Flingsalt

-20%
Basvaror
Tillgänglig 28. mar
170 g
22,80 kr

28,50 kr


Garant Smör Normalsaltat 82%
59,95 kr

119,90 kr /kg


Garant Olivolja Extra Virgin
71,50 kr

143,00 kr /l