Gå vidare till huvudinnehåll
Stekt lax med krossad parmesanpotatis och gurksallad
Mari Bergman

Stekt lax med krossad parmesanpotatis och gurksallad

30 minEnkelt
290,15 kr
4 portioner 50,70 kr per portion
Gott och lättlagat med mycket smak. Att blanda ner finriven parmesanost i krossad potatis ger verkligen ett lyft. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
500 gLaxfilé Fryst
85 gRiven Parmesanost
1 stPersilja - färsk
1 stGurka
1 kgDelikatesspotatis
Från ditt skafferi
1 krmSalt
5 mskSmör
0,5 tskDill - torkad
1 krmSvartpeppar Hel
2 tskVit balsamvinäger
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Skölj potatisen och koka den i saltat vatten.

2

Salta och peppra laxfiléerna på båda sidor.

3

Skiva tunna strimlor av gurkan med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel och lägg i en skål.

4

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och 1 msk smör och stek laxfiléerna på medelhög värme i ca 2 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen ordentligt och låt laxbitarna steka klart på låg värme.

5

Blanda gurkstrimlorna med torkad dill, vit balsamvinäger, lite olivolja och en nypa salt och peppar.

6

Sila av vattnet från potatisen och tillsätt 4 msk smör och finhackad persilja. Krossa potatisen med en gaffel och tillsätt riven parmesanost. Blanda om och smaka av med salt och peppar.

7

Servera den stekta laxen med krossad parmesanpotatis och gurksallad.

Bild:

Lina Eriksson