Gå vidare till huvudinnehåll
Snabb orange chicken
Mari Bergman

Snabb orange chicken

30 minMedel
188,80 kr
4 portioner 26,72 kr per portion
Denna snabbvariant på Orange chicken kommer inte göra någon besviken. Krispigt, kladdigt och smakrikt i en och samma tugga. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
2 mskJapansk soja
0,5 dlVatten
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskHonung Flytande
2 mskRapsolja
1 dlMajsstärkelse
2 tskPaprikakrydda
Köp hem
1 mskRisvinäger
1 mskFärsk ingefära
2 dlHoisinsås
3 stApelsin
600 gKycklingfile
Instruktioner
1

Sås: Skala och riv ingefära och vitlök. Vispa samman ingefära, vitlök, hoi sin sås, risvinäger, apelsinsaft, soja, honung, paprikakrydda, vatten och 1 msk majsstärklese i en kastrull. Koka upp och låt såsen sjuda på svag värme medan du gör kycklingen.

2

Kyckling: Skär kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och vänd dem i resten av majsstärkelsen.

3

Hetta upp rikligt med rapsolja i en stekpanna och stek kycklingbitarna i omgångar så att de blir ordentligt krispiga och genomstekta.

4

Torka ur pannan och tillsätt lite ny rapsolja. Lägg tillbaka all kyckling i pannan när den är varm och slå över såsen. Låt såsen koka in hastigt.

5

Servera gärna tillsammans med nykokt jasminris.

Bild:

Susanna Blåvarg