Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
2 msk | Japansk soja | |
0,5 dl | Vatten | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Honung Flytande | |
2 msk | Rapsolja | |
1 dl | Majsstärkelse | |
2 tsk | Paprikakrydda | |
Köp hem | ||
1 msk | Risvinäger | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 dl | Hoisinsås | |
3 st | Apelsin | |
600 g | Kycklingfile |
Sås: Skala och riv ingefära och vitlök. Vispa samman ingefära, vitlök, hoi sin sås, risvinäger, apelsinsaft, soja, honung, paprikakrydda, vatten och 1 msk majsstärklese i en kastrull. Koka upp och låt såsen sjuda på svag värme medan du gör kycklingen.
Kyckling: Skär kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och vänd dem i resten av majsstärkelsen.
Hetta upp rikligt med rapsolja i en stekpanna och stek kycklingbitarna i omgångar så att de blir ordentligt krispiga och genomstekta.
Torka ur pannan och tillsätt lite ny rapsolja. Lägg tillbaka all kyckling i pannan när den är varm och slå över såsen. Låt såsen koka in hastigt.
Servera gärna tillsammans med nykokt jasminris.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1