Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Blomkålsris | ||
| 0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
| 2 tsk | Rapsolja | |
| 250 g | Blomkålsris | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 1 st | Granatäpple | |
| 2 krm | Salt | |
| Indiska köttbullar i tikka masalasås | ||
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 250 g | Lammfärs | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 300 g | Spicy Tikka Masala Sauce | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 0,25 st | Citron - Eko | |
| 1 dl | Vatten | |
| 0,5 tsk | Spiskummin | |
Köttbullar: Blanda lammfärsen i en bunke med salt, spiskummin, svartpeppar, riven vitlök, citronskal och finhackad persilja. Blanda väl och forma 8 köttbullar med vattensköljda händer.
Vispa ut tikka masalasåsen med vatten i en vid kastrull eller stekpanna. Tillsätt köttbullarna i såsen, lägg på ett lock och låt köttbullarna sjuda i såsen i ca 10 min.
Blomkålsris: Blanda blomkålsriset med gurkmeja och salt och fräs i olja i en varm stekpanna i ca 2 min.
Pilla ur granatäppelkärnor och finhacka persilja och blanda med blomkålsriset. Lägg upp blomkålsriset i en skål och servera till köttbullarna.
Näringsvärde: 500 kcal, 26 g protein, 29 g fett, 30 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

49,00 kr /kg

21,95 kr /st

71,80 kr /kg

224,88 kr /kg

59,38 kr /kg

55,94 kr /kg

30,50 kr

41,06 kr /l

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

34,50 kr

30,50 kr