Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatisk kokosgryta med kyckling
Mari Bergman

Asiatisk kokosgryta med kyckling

30 minEnkelt
261,25 kr
4 portioner 47,68 kr per portion
Kycklinggryta med asiatiska toner från chili, ingefära och kokosmjölk. En trevlig middag för hela familjen! Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,56

Kyckling
1 stKoriander - färsk
2 mskRöd Currypasta
1 klyftaVitlök Vanlig
600 gFärsk kycklingfilé
0,5 tskSalt
0,5 tskChiliflakes
400 mlKokosmjölk
1 mskJapansk soja
Tillbehör
340 gBasmatiris, (4 dl)
1 mskRapsolja
250 gBroccoli
1 mskFärsk ingefära
1 mskJapansk soja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Skär broccolin i långa buketter och lägg i en ugnsfast form.

4

Skala och riv ingefära. Blanda broccolin med ingefära, soja och olja och rosta i ugnen i ca 20 min.

5

Kyckling: Tärna kycklingen och skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen tillsammans med vitlök. Krydda kycklingen med salt och chiliflakes. Tillsätt currypasta, kokosmjölk och soja och låt kycklingen sjuda i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.

6

Servera kokosgrytan med ris och toppa med koriander.

CO2e/portion: 0,56

Bild:

Nurlan Emir