Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Marinerade blåbär | ||
225 g | Blåbär Fryst | |
1 st | Citron | |
0,5 dl | Strösocker | |
Färskostkräm | ||
1 st | Citron | |
200 g | Färskost Naturell | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
0,5 dl | Strösocker | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
Montering | ||
150 g | Digestive original |
Färskostkräm: Vispa ihop färskost, grädde, socker och vaniljsocker till en fluffig kräm. Riv ner citronskal och blanda om försiktigt.
Blanda blåbär, citronsaft och socker i en skål. Rör om då och då tills blåbären tinar och sockret smälter.
Krossa digestivekexen till smulor.
Varva kex, färskostkräm och blåbär i glas. Dekorera eventuellt med lite mynta och servera!
Bild:
Nurlan Emir
1 Blåbär Frysta 500g Magnihill
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket