Gå vidare till huvudinnehåll
Pommes med grillad korv och tomatdipp
Mari Bergman

Pommes med grillad korv och tomatdipp

40 minEnkelt
141,75 kr
4 portioner28,00 kr per portion
Det här är en riktig klassiker som garanterat kommer uppskattas av hela familjen! Är du en hejare på att fritera så kan du självklart göra "riktiga" pommes och fritera potatisen i olja istället för att rosta i ugnen.

Pommes
2 stBakpotatis
1 mskOlivolja
0,5 tskSalt Fint
Tillbehör
300 gVanliga morötter
1 mskOlivolja
600 gBratwurst
Tomatdipp
2 mskTomatpuré
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
1 tskVit balsamvinäger
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Pommes: Tvätta och skär potatisen i pommesfritesstora stänger. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och vänd runt med olja så att oljan täcker all potatis ordentligt. Sprid ut pommesfritsen på plåten så att de inte ligger emot varandra och salta efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills pommesfritsen har fått fin gyllenbrun stekyta.

2

Tomatdipp: Blanda matyoghurt med tomatpuré, honung och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

3

Tillbehör: Stek korven runt om i lite olja i en varm panna ca 5-7 min tills korven är genomstekt.

4

Skala och skär morötterna i stavar.

Servera korven med pommes, tomatdipp och morotsstavar.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.floryd.se

Näringsvärde: 715 kcal, 27 g protein, 47 g fett, 45 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell