Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig tortellini med vitlöksrostad svamp
Mari Bergman

Krämig tortellini med vitlöksrostad svamp

20 minEnkelt
202,80 kr
4 portioner 45,86 kr per portion
Färsk tortellini som får puttra i grädde och toppas med smakrik ostronskivling och portabellosvamp. Lättlagat och gott när det är som bäst! Välj gärna en färsk tortellini eller ravioli med svampfyllning. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
0,5 tskChiliflakes
3 klyftaVitlök Vanlig
1 tskVitvinsvinäger
Köp hem
3 dlVispgrädde
1 stPersilja - färsk
250 gPortabellosvamp
200 gOstronskivling
500 gRavioli Färsk Smaksatt
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till tortellinin.

2

Skär svampen i mindre bitar. Finhacka persiljan och skala och riv vitlök.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen med vitlök, persilja, chiliflakes och salt så att svampen blir krispig. Ta undan ca 1 dl stekt svamp och lägg åt sidan. Tillsätt grädde och vinäger till svampen i pannan och låt sjuda i 5 min.

4

Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen.

5

Sila av vattnet och blanda tortellinin med svampsåsen. Smaka av med salt och peppar och lägg upp pastan på tallrikar. Toppa med den krispiga svampen. Klart att servera.

Bild:

Nurlan Emir