Gå vidare till huvudinnehåll
Krispiga quesadillas med tacofärs
Mari Bergman

Krispiga quesadillas med tacofärs

30 minEnkelt
197,35 kr
4 portioner 33,84 kr per portion
Frasigt stekta quesadillas med tacofärs, barnens favorit! Denna rätt är dessutom lätt att laga då den innehåller få ingredienser. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
150 gRiven Ost
500 gNötfärs
230 gTacosås
3 dlGräddfil
320 gTortilla
Från ditt skafferi
1 mskOlivolja
2 tskPaprikakrydda
2 tskSpiskummin
3 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt
0,5 dlVatten
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Bryn färsen i olja i en varm stekpanna. Krydda med spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt vatten och låt det koka in.

3

Lägg ut hälften av tortillabröden på en skärbräda och fördela ett jämt lager av ½ burk tacosås på bröden. Fördela färsen ovanpå och strö över riven ost. Lägg de resterande bröden ovanpå och tryck ihop.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek varje quesadillas ca 2 min/sida så att de blir fint gyllene. Förvara dem i ugnen medan du gör resterande quesadillas.

5

Skär varje quesadillas i fyra bitar. Lägg upp på ett fat och servera med gräddfil, tacosås och gärna en sallad.

Bild:

Nurlan Emir