Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad sparris med brynt smör och hasselnötter
Mari Bergman

Grillad sparris med brynt smör och hasselnötter

10 minEnkelt
183,80 kr
8 portioner 17,65 kr per portion
Mumsigt tillbehör, enkel förrätt eller till buffén - grillad sparris med brynt smör och krispiga hasselnötter går med stor sannolikhet hem hos gästerna.

500 gSparris Färsk
0,5 stGräslök - färsk
50 gHasselnötter
2 krmFlingsalt
25 gSmör
Instruktioner
1

Bryt bort den nedersta delen av sparrisen.

2

Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt stekpannan några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 min börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra stekpannan åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns vid. Häll över smöret i en skål och ställ åt sidan.

3

Torka ur pannan och tillsätt lite nytt smör och stek sparrisen på medelhög värme i ca 5 min. Alternativt använd en grillpanna. Strö över flingsalt.

4

Grovhacka hasselnötterna och finhacka gräslöken.

5

Lägg upp sparrisen på ett fat och ringla över det brynta smöret. Toppa med hasselnötter och gräslök.

Styling: Carina Hejde

Bild:

Andrea Klintbjer