Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Sparris Färsk | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
50 g | Hasselnötter | |
2 krm | Flingsalt | |
25 g | Smör |
Bryt bort den nedersta delen av sparrisen.
Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt stekpannan några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 min börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra stekpannan åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns vid. Häll över smöret i en skål och ställ åt sidan.
Torka ur pannan och tillsätt lite nytt smör och stek sparrisen på medelhög värme i ca 5 min. Alternativt använd en grillpanna. Strö över flingsalt.
Grovhacka hasselnötterna och finhacka gräslöken.
Lägg upp sparrisen på ett fat och ringla över det brynta smöret. Toppa med hasselnötter och gräslök.
Styling: Carina Hejde
Bild:
Andrea Klintbjer
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla