Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
0,5 msk | Sesamolja | |
0,75 dl | Japansk soja | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
1 msk | Strösocker | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 msk | Vitlök Färsk | |
Tillbehör | ||
50 g | Salladslök | |
3 dl | Jasminris | |
180 g | Böngroddar | |
1 st | Lime | |
1 st | Koriander - färsk | |
350 g | Kimchi | |
Yakiniku | ||
400 g | Entrecote | |
1 msk | Sesamfrö Skalat | |
50 g | Salladslök | |
0,5 msk | Rapsolja |
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Sås: Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med soja, sesamolja, sambal oelek och socker i en skål.
Skiva köttet tunt och lägg ner i såsen. Låt stå och dra i 5 min.
Strimla all salladslök. Lägg undan salladslöken till toppingen.
Hetta upp en stekpanna med olja rykande het. Stek köttet med såsen på hög värme i ca 3-4 min. Tillsätt salladslök och sesamfrön och stek ytterligare i 1 min.
Skölj groddar och koriander. Skiva limen.
Toppa yakinikun med koriander och strimlad salladslök. Servera med nykokt ris, groddar, kimchi och lime.
Recept. Mari Bergman
Bild:
Nurlan Emir