Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chili con carne | ||
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
500 g | Nötfärs | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 st | Gul lök | |
400 g | Krossade Tomater | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
380 g | Vita Bönor Stora | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
2 msk | Oxfond | |
2 dl | Vatten | |
1 tsk | Spiskummin | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
0,75 st | Huvudsallat | |
1 st | Tomater |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Chili con carne: Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn färsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, spiskummin, paprikapulver, basilika och chiliflakes. Stek ytterligare i ca 2 min. Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs 30 sek. Tillsätt vatten, krossade tomater och köttfond och puttra under lock i ca 10 min.
Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt till chili con carnen. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och strimla sallad och skölj och skär tomaten i bitar. Lägg upp i en skål.
Servera chili con carnen tillsammans med ris och sallad.
Näringsvärde: 599 kcal, 38 g protein, 19 g fett, 66 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko