Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Färsk tonfisk | |
4 dl | Sushiris | |
Marinad | ||
2 msk | Risvinäger | |
1 msk | Sesamolja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
0,5 dl | Japansk soja | |
1 st | Salladslök | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
1 tsk | Chiliflakes | |
3 st | Schalottenlök | |
1 msk | Koriander - färsk | |
0,5 dl | Cashewnötter Naturella | |
1 st | Avokado | |
0,5 st | Mango Färsk | |
1 msk | Sesamfrö | |
2 dl | Edamamebönor |
Koka riset och låt det svalna.
Skär fisken i ca 2x2 cm stora kuber.
Riv ingefäran och skiva salladslöken. Rör sedan ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i fisken. Låt stå några minuter.
Koka edamamebönorna lätt.
Hacka avokado, schalottenlök och mango. Skala och skiva/dela gurkan.
Fördela det kokta riset, fisken och grönsakerna i portionsskålar. Toppa med cashewnötter, färsk koriander, chiliflakes och sesamfrön. Servera direkt.
Tips: Om du inte får tag i färsk tonfisk, går det lika bra att använda färsk lax av bra kvalitet. Vill du ha mer smak? Blanda ner lite av marinaden som fisken legat i.
: Om du inte får tag i färsk tonfisk, går det lika bra att använda färsk lax av bra kvalitet. Vill du ha mer smak? Blanda ner lite av marinaden som fisken legat i.
Bild:
Julia Olsson
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria