Gå vidare till huvudinnehåll
Lyxig pizza med tångpärlor
Mari Bergman

Lyxig pizza med tångpärlor

20 minEnkelt
242,25 kr
4 portioner 45,33 kr per portion
En ljuvlig pizza med lyxig känsla av de goda och spännande tångpärlorna med citrussmak som topping. Tångpärlor är gjort av havstångextrakt och kan användas som ett vegetariskt alternativ till löjrom. Perfekt att servera som ett tilltugg till fördrinken eller som en del av en nyårsmeny.

Pizza
400 gPizzadeg
75 gParmesanost
1 dlCreme Fraiche Naturell
Topping
1 stRödlök
1 krmSvartpeppar
1 stGräslök - färsk
1 krmFlingsalt
1 dlCreme Fraiche Naturell
100 gTångpärlor Citron
Instruktioner
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Pizza: Kavla ut pizzadegen till önskad form. Lägg degen på en bakplåtsklädd plåt.

3

Bred på creme fraiche och toppa med riven parmesanost. Grädda i ugn i ca 10-15 min.

4

Topping: Skala och finhacka rödlök. Finhacka gräslök.

5

Ta ut pizzan och strö över rödlök och gräslök. Toppa med klickar av creme fraiche och tångpärlor. Strö över svartpeppar från kvarn och lite flingsalt. Skär pizzan i bitar och servera.

Bild:

Nurlan Emir