Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Nudlar, grönsaker, räkor | ||
250 g | Shiitake-svamp | |
0,5 st | Purjolök | |
500 g | Handskalade Räkor | |
250 g | Glasnudlar | |
1 st | Lime | |
300 g | Pak choi | |
180 g | Böngroddar | |
Buljong | ||
20 g | Citrongräs Färsk | |
2,5 msk | Fisksås - Asiatisk | |
1 l | Vatten | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Färsk ingefära, skivad | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Grönsaksbuljong | |
2 msk | Tamarisoja | |
Topping | ||
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 st | Koriander - färsk |
Buljong: Finhacka chili och skala och riv vitlök. Skala och skär ingefäran i centimetertjocka skivor. Banka citrongräset.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs vitlök och chili någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärningarna, soja, fisksås, citrongräs och ingefära. Koka upp och låt puttra i cirka 15 min.
Nudlar: Tillred glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj de färdigkokta nudlarna i kallt vatten och sätt åt sidan.
Grönsaker: Strimla purjolök, skär pak choi i stora bitar och skiva shiitakesvamp. Tillsätt purjolök, pak choi och shiitakesvamp i buljongen. Låt sjuda i ca 5 min.
Buljong: Smaka av buljongen med limesaft och ev lite mer salt.
Servering: Ta fram djupa skålar och fördela glasnudlarna i botten av varje skål. Tillsätt buljongen med grönsaker och toppa med räkor, böngroddar, koriander och skivad röd chili.
Näringsvärde: 472 kcal, 37 g protein, 5 g fett, 66 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir