Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttfärsbollar | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
500 g | Nötfärs | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt | |
1 st | Ägg | |
0,5 tsk | Provencalska Örter | |
2 msk | Mjölk | |
Tomatsås | ||
2 msk | Tomatpuré | |
0,5 st | Gul lök | |
1 st | Lagerblad | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Strösocker | |
1 tsk | Provencalska Örter | |
800 g | Finkrossade Tomater Basilika | |
1 krm | Salt | |
2 st | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
0,5 dl | Vatten | |
Tillbehör | ||
400 g | Tagliatelle |
Tillbehör: Koka upp vatten i en kastrull till pastan.
Köttfärsbollar: Lägg färsen i en bunke och skala och pressa i vitlök. Tillsätt ägg, mjölk, örtkrydda, salt och svartpeppar. Forma till lagom stora köttbullar. Ca 20 st.
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull några min utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger och örtkrydda och fräs under omrörning i 30 sek.
Tillsätt krossade tomater, vatten, lagerblad, grönsaksbuljong och socker. Koka ihop några min och smaka av med salt och peppar.
Stek köttbullarna i en stekpanna i olja så att de får en fin stekyta. Tillsätt tomatsåsen i pannan och sjud på svag värme under lock i 10 min.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med köttbullarna i tomatsåsen. Servera direkt ur stekpannan.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
3 Krossade Tomater Örter Garant
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta