Gå vidare till huvudinnehåll
Köttfärsbollar i mumsig tomatsås och pasta
Mari Bergman

Köttfärsbollar i mumsig tomatsås och pasta

45 minEnkelt
336,75 kr
4 portioner 33,76 kr per portion
Hemmagjorda köttbullar i mumsig tomatsås är precis så mumsigt som det låter och den här rätten går utmärkt att tillaga någon dag i förväg om du vill.

Köttfärsbollar
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
500 gNötfärs
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSalt
1 stÄgg
0,5 tskProvencalska Örter
2 mskMjölk
Tomatsås
2 mskTomatpuré
0,5 stGul lök
1 stLagerblad
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskStrösocker
1 tskProvencalska Örter
800 gFinkrossade Tomater Basilika
1 krmSalt
2 stVitlök Vanlig
1 mskBalsamvinäger
1 mskGrönsaksbuljong Eko
0,5 dlVatten
Tillbehör
400 gTagliatelle
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka upp vatten i en kastrull till pastan.

2

Köttfärsbollar: Lägg färsen i en bunke och skala och pressa i vitlök. Tillsätt ägg, mjölk, örtkrydda, salt och svartpeppar. Forma till lagom stora köttbullar. Ca 20 st.

3

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull några min utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger och örtkrydda och fräs under omrörning i 30 sek.

4

Tillsätt krossade tomater, vatten, lagerblad, grönsaksbuljong och socker. Koka ihop några min och smaka av med salt och peppar.

5

Stek köttbullarna i en stekpanna i olja så att de får en fin stekyta. Tillsätt tomatsåsen i pannan och sjud på svag värme under lock i 10 min.

6

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

7

Sila av pastavattnet och blanda pastan med köttbullarna i tomatsåsen. Servera direkt ur stekpannan.

Bild:

Nurlan Emir