Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 dl | Ris | |
1 dl | Sweet Chili | |
300 g | Morötter | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
2 krm | Salt |
Tina laxfileérna. Värm ugnen till 175 grader. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar efter smak.
Blanda ihop creme fraiche och sweet chilisås och häll över laxen. Sätt in i ugnen ca 12 min.
Koka upp saltat vatten. Skala och skär morötterna i stavar och koka dem ca 4-5 min. Sila av vattnet och tillsätt smör till morötterna.
Servera sweet chililaxen tillsammans med ris och morötter.
Näringsvärde: 593 kcal, 29 g protein, 25 g fett, 62 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt