Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
1 st | Gul lök | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
7 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
225 g | Gröna Ärtor Frysta | |
300 g | Potatis | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Grönsaksbuljong | |
375 g | Broccoli Färsk | |
1 krm | Salt | |
Topping | ||
50 g | Pumpakärnor | |
280 g | Bacon Skivat | |
Tillbehör | ||
200 g | Baguette |
Sätt ugnen på det gradantal brödförpackningen visar.
Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen och skölj och dela broccolin i stora buketter. Skala och skiva ner stammen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs alltsammans på medelvärme ca 1 min. Tillsätt vinäger, vatten och buljong.
Låt soppan koka under lock ca 15 min.
Topping: Tärna bacon och stek det knaprigt i en panna utan fett. Tillsätt pumpakärnorna när baconet har fått färg och fräs ytterligare 1 min. Häll över på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
Tillbehör: Värm brödet i ugnen enligt förpackningens anvisning.
Soppa: Tillsätt ärtorna till soppan och låt de bli varma. Mixa sedan soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon- och pumpafräset. Servera med varmt bröd.
Näringsvärde: 649 kcal, 26 g protein, 34 g fett, 55 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt