Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Bulgursallad | ||
1 st | Grönsaksbuljong | |
0,5 st | Rödlök | |
3 dl | Bulgur | |
1 st | Broccoli Färsk | |
400 g | Halloumi | |
Tomat- och korianderröra | ||
300 g | Vanliga Tomater | |
1 tsk | Salt | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
120 g | Röd Paprika | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
20 g | Färsk ingefära |
Bulgursallad: Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar, men addera gärna en buljongtärning till kokvattnet. Ansa broccolin och dela i små buketter. Skiva även stjälken tunt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs broccolin några minuter. Skala och hacka löken. Blanda ihop bulgur, broccoli och lök till en sallad.
Tomatröra: Skala ingefäran och ta ur kärnhuset på paprikan. Mixa samman tomater, paprika, ingefära och koriander till en slät röra. Smaka av med salt och peppar.
Halloumi: Skär halloumin i skivor, ca 1,5 cm tjocka. Hetta upp lite ny olja i stekpannan och stek halloumin. Stek halloumiosten i lite olivolja i en panna.
Toppa bulgursalladen med de nystekta halloumibitarna och servera med tomat- och korianderröran.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria